Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Spletna trgovina JABADABADU.eu je ponudnik raznih izdelkov, namenjena prodaji in predstavitvi uporabnikom, potencialnim kupcem, obiskovalcem spletne strani in nazadnje tudi kupcem.

Uporabnik spletne trgovine postane obiskovalec ob registraciji v spletno trgovino, ko pridobi uporabniško ime (enako naslovu njegove elektronske pošte). Tega določi sam, enako tudi geslo. Tako uporabnik pridobi možnost in pravico do nakupa.

Tako splošni pogoji obravnavajo poslovni odnos med kupcem in ponudnikom ter pravice uporabnika.

Spletno trgovino Jabadabadu.eu upravlja podjetje Jabadabadu, Suzi Mravlek s.p.

Osnovni podatki podjetja:

JABADABADU, Posredovanje in trgovina, Suzi Mravlek s.p.

Slomškov trg 11a

2000 Maribor, Slovenija

Identifikacijska številka za DDV: SI65486773

Davčni zavezanec: DA

Matična številka: 8315159000

TRR: SI56 0463 5011 4630 780 pri NKBM d.d.

E-mail: info@jabadabadu.eu

Dostopnost informacij:

Kupcu bo vselej ponudnik zagotovil informacije, kot so:

Identiteta podjetja, naslov, kontaktne podatke, dostopnost blaga, značilnosti blaga ali storitev, pogoji dostave, časovno veljavnost ponudbe, jasno določene cene, pogoje za odstop od pogodbe in rok v katerem je možno odstopiti, postopek pritožbe.

Načini plačila

Spletna trgovina Jabadabadu.eu omogoča naslednje možnosti plačila:

  • Po povzetju
  • Po predračunu
  • Paypal
  • Plačilna kartica

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški, pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v njegovem uporabniškem profilu.

Veljavnost ponudbe

Vse cene vključujejo DDV (razen, če je kje drugače označeno) in veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi možnostmi in pogoji. Cene veljajo samo za spletno trgovino (naročilu preko interneta) in so nepreklicne. Slike so simbolične in ne odražajo dejanskega stanja. Kupca ponudnik obvesti, v kolikor izdelka ni na zalogi. V primeru, da se zgodi napaka v ceni, ponudnik omogoči kupcu odstop od nakupa ali ponudi drugo ustrezno rešitev.

Postopek nakupa

Ko kupec odda naročilu, na elektronski naslov prejme potrdilo o naročilu, da je to sprejeto. Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ponudnik preveri dobavljivost naročenih izdelkov, naročilo potrdi ali ga zavrne, v primeru, da izdelka ne more zagotoviti ali ima drug razlog za to. Ponudnik lahko kupca pokliče na njegovo kontaktno številko, v kolikor gre za zagotavljanje točnosti dobave, preverjanju podatkov. Za blago, katerega ponudnik nima v lastnem skladišču na zalogi, je ponudnik vezan na dobavo ponudnikovega dobavitelja in hkrati tudi na čas, v katerem lahko blago dostavi do ponudnika. Ponudnik kupca sproti obvešča o novih informacijah. Če kupec ne želi čakati in je doba dobave dolga, lahko kupec naročilo v celoti prekliče, vrnejo se mu že morebitna vplačana sredstva. Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi nastala, zaradi daljšega dobavnega roka ali nedobave blaga, katerega ponudnik nima v lastnem skladišču.
Ponudnik blago pripravi in odpošlje ter o tem obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec lahko nerabljene in nepoškodovane kupljene izdelke vrne ponudniku, pri čemer v 15ih dneh po prejemu izdelka pisno sporoči ponudniku odstop od pogodbe na elektronski naslov ali po pošti. Nato mora v 30ih dneh po pisnem sporočilu o odstopu nespremenjeno blago vrniti ponudniku. Stroške vračila blaga krije kupec in poleg blaga priloži tudi kopijo naročila. Ponudnik v celoti vrne kupnino (s stroški dostave vred), najkasneje v 30ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od nakupa.  

Garancija

Garancijski pogoji za vse izdelke v spletni trgovini veljajo po slovenski Zakonodaji.

Dobavni rok

Dobavni rok je največ 14dni od naročila, izražen v številu delovnih dni.

Dostava

Dostavo za Jabadabadu.eu opravlja Pošta Slovenije in mora ponudnik v obljubljenem času blago dostaviti.

Varnost

Za zaščito shranjevanja osebnih podatkov, prenosa, plačil in naročil, uporablja ponudnik ustrezna organizacijska in tehnološka sredstva.

Pravica do zasebnosti

v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), se ponudnik zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov. Vsi zbrani podatki se bodo uporabljali izključno v namen izpolnjevanja pogodbe (od naročila do nakupa), pošiljanje informativnega gradiva, računov, ponudb in druge potrebne komunikacije.

Komunikacija

Reklamna obvestila morajo biti kot takšna tudi jasno označena in mora pošiljatelj biti jasno razviden. Ponudnik bo na željo uporabnika nemudoma prenehal pošiljati reklamna sporočila. 

Odveza odgovornosti

Za podatke, ki so objavljeni na Jabadabadu.eu, bo ponudnik po svojih najboljših močeh skrbel za pravilnost in ažurnost. Ne glede na to, pa se lahko zgodi, da se cena, dobavljivost in lastnosti blaga spremenijo, da ponudnik ne uspe popraviti takoj vseh podatkov v spletni trgovini. Ponudnik o tem kupca obvesti, mu omogoči odstop od naročila, menjavo ali preklic. Fotografije so simbolične, ne odražajo dejanskega stanja. Za morebitne tipkarske napake ne odgovarjamo.

Pritožbe in spori

Reklamacije ali pritožbe lahko kupci posredujejo pisno na naslov

Jabadabadu, Suzi Mravlek s.p.

Slomškov trg 11a

2000 Maribor

Ali na elektronski naslov info@jabadabadu.eu

Ponudnik spoštuje Zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Uporabniku mora ponudnik v 5ih delovnih dneh potrditi prejem pritožbe, mu sporočiti časovni okvir obravnave ter ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval morebitne spore rešiti sporazumno.