GDPR

Kontaktni podatki ter upravljalec z osebnimi podatki

Velja za JABADABADU, ki je upravljalec in hkrati tudi v primeru morebitnega izvajalca v imenu upravljalca za obdelavo ali uporabo katerihkoli osebnih podatkov.

Podatki upravljalca:

JABADABADU, Posredovanje in trgovina, Suzi Mravlek s.p.

Slomškov trg 11a

2000 Maribor, Slovenija

Obdelujemo naslednje osebne podatke

 • Osnovni kontaktni podatki, kot so ime, e-naslov in telefonska številka.
 • Spremljamo vaše odzive na naša sporočila (ali ste sporočilo odprli, katere povezave ste kliknili).
 • Koliko uporabljate našo stran (koliko časa ste porabili, kolikokrat kliknili na naše povezave).
 • Zato, da poskrbimo za uspešno dostavo blaga ter izpolnimo pogodbo potrebujemo nekatere podatke (naslov, predmet nakupa, čas dostave, način plačila, datum plačila, izdan račun, morebitne reklamacije, itd.)

V okviru pravnih podlag lahko obdelujemo osebne podatke

 • Za primer izpolnjevanja zakonskih obveznosti (izdaja računa za kupljeno blago).
 • Za sklenitev in izpolnitev pogodbe ter v kolikor ste od nas želeli ponudbo.
 • Pošljemo vam e-sporočilo, v primeru zakonitega interesa. To pomeni, da če ste v košarici pustili izdelke in niste končali nakupa.
 • Če ste privolili v obdelavo osebnih podatkov, za določen namen obdelave. Vaša pravica je, da lahko privolitev kadarkoli prekličete.

Namen obdelave osebnih podatkov za enega ali več spodaj navedenih namenov:

 • Odgovor na vaše povpraševanje.
 • Tržno komuniciranje (e pošta ali sms sporočila).
 • Za statistično analizo prodaje našega blaga ter uporabe naše spletne .
 • V primeru uveljavljanja pravnih zahtevkov.
 • Komunikacija – za uspešno zagotavljanje naših storitev.
 • Za reševanje morebitnih sporov.

Kaj se zgodi po obdelavi osebnih podatkov in kako dolgo jih hranimo?

Vaši podatki so pri nas shranjeni, vse dokler ste registriran član naše spletne strani.

Podatke o izdanih računih hranimo še 10let od izdaje.

Vaše osebne podatke hranimo in jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, vse do vašega preklica.

Osebne podatke hranimo še 5 let od izpolnitve in sklenitve pogodbe oziroma dobave blaga.

Podatke izbrišemo, ko poteče rok za hrambo osebnih podatkov ali pa jih obdelamo tako, da vas ne moremo povezati z njimi in jih ni moč pripisati vam.  

Prostovoljno posredovanje podatkov ter posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in sicer za namen sklenitve pogodbe, in jih niste dolžni in primorani pošiljati. Pogodbo je nemogoče uspešno skleniti brez posredovanja osebnih podatkov, tako, da dobava blaga ni mogoča. V trenutku, ko od vas pridobivamo osebne podatke, navedemo tudi posledice neposredovanja osebnih podatkov.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Tako JABADABADU kakor tudi morebitni pogodbeni obdelovalci so dolžni spoštovati zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, tako da izven družbe, tretje osebe nimajo dostopa do vaših osebnih podatkov in se jih ne posreduje. Pogodbeni obdelovalci, katerim so dostopni vaši osebni podatki so ponudniki storitev marketinga, programerskih rešitev, pošiljanja sms sporočil, pošiljanja e-sporočil in dostavne službe. Ti lahko vaše podatke obdelujejo v okviru naših navodil, nikakor pa ne za lastne namene, kajti tudi ti so zavezani k varovanju vaših osebnih podatkov. Hkrati pa ti ne iznašajo osebnih podatkov v tretje države (izven držav članic EU – članice EU, Islandija, Norveška, Liechtenstein).

Privolitev za obdelavo, preklic privolitve,  posledice preklica, vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

 • Potrditev, ali obdelujemo vaše podatke.
 • Namen obdelave in dostop do osebnih podatkov, uporabnike in kategorije teh (uporabniki mednarodnih organizacij in tretjih držav), katerim so bili oziroma še bodo razkriti osebni podatki, obdobje hrambe ali pa vsaj merila, katera se uporabljajo za določanje tega obdobja, vrste osebnih podatkov, avtomatizirano sprejemanje odločitev, katero vključuje tudi oblikovanje profilov  in razloge zanj ter tudi pomen kot predvidene posledice obdelave za vas.
 • Za popravek netočnih osebnih podatkov.
 • Kopija osebnih podatkov, ta je brezplačna in v obliki, katero določite sami. Na primer, da ste zahtevo podali elektronsko ter ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi tudi v tej obliki – elektronski. Če želite dodatne kopije, se upoštevajo stroški in se tako lahko zaračuna razumna pristojbina.
 • Če oporekate točnost podatkov za obdobje, za katero lahko preverimo točnost osebnih podatkov, nastopi omejitev obdelave. Ta lahko namesto izbrisa nastopi tudi, če zahtevate omejitev uporabe ali pa, če je obdelava nezakonita.
 • Prav tako lahko nastopi omejitev, če osebnih podatkov več ne potrebujemo za namen obdelave, potrebujete jih pa vi za uveljavljanje, obrambo ali izvajanje pravnih zahtevkov.
 • Izbris se sproži, v kolikor so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, ali pa če prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov.
 • Podatke lahko posredujete drugemu upravljalcu, brez da bi vas pri tem ovirali in se posledično sproži izpis osebnih podatkov, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki.
 • Uporaba osebnih podatkov preneha za namene neposrednega trženja (vključuje tudi oblikovanje profilov).
 • Če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov, za vas ne velja odločitev, ki temelji na avtomatizirani obdelavi (vključno z oblikovanjem profilov).

Če ste mnenja, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov, imate pravico zoper nas vložiti pritožbo informacijskem pooblaščencu.

Postopek za uveljavljanje pravic

Svoje zahteve, povezane z uveljavljanjem pravic z osebnimi podatki lahko pisno in na katerikoli kontakt naveden na vrhu dokumenta pod »Upravljalec osebnih podatkov in kontaktni podatki« tudi posredujete.

V primeru, da vas ne moremo zanesljivo identificirati in da to tudi dokažemo, lahko ukrepanje zavrnemo.  Od vas lahko zahtevamo dodatne podatke v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki in za potrebe zanesljive identifikacije.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice, ki so vezane z vašimi osebnimi podatki, moramo odgovoriti najkasneje v roku enega meseca od prejema vaše zahteve.

Vsaka sprememba politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena tako na našem spletnem ali drugem mestu.

Posodobljeno: 09.11.2018